מוטיבציה לירידה במשקל

למה נגמרת לנו המוטיבציה לירידה במשקל ומה אפשר לעשות?

אין ספור דיאטות, תהליכי הרזיה וירידה במשקל נפלו על הקטע של מוטיבציה!

באיזשהו שלב נגמרת לנו המוטיבציה וכל המאמצים שעשינו יורדים לטמיון.

בואו נדבר על מוטיבציה:
מה זה מוטיבציה?
איך יוצרים אותה?
איך שומרים ואפילו איך מלבים את המוטיבציה שלנו לירידה במשקל.

ספר הטיפים במתנה

מקבלים עותק דיגיטלי של ספר הטיפים המלא, לאימייל, עכשיו.

נתחיל ממש בעיקר. מוטיבציה זה סוג של תחושה, של רגש, של יש לי חשק, של בא לי לעשות משהו! שמתאים לי, שאני הולך על זה, אני רוצה ללכת על זה.
סוג של הנעה לפעולה.

בואו נראה רגע מה ההגדרה של מוטיבציה.
אז לפי ויקיפדיה: "מוטיבציה מוגדרת כמערך של אמונות ורגשות המשפיעים ומכוונים התנהגות".

כשאני יוצא לדרך אני רוצה לעשות משהו רוצה לעשות איזשהו שינוי לשפר דברים. הרצון הזה, הרעיון המקורי, הוא המוטיבציה שלי. המוטיבציה בעצם קיימת ברגע שנולד הרעיון.
אני מתחיל ובדרך אני עושה את מה שתכננתי כדי להגיע למקום הרצוי – אם הכל מסתדר, הכל הולך טוב, דברים מתארגנים כמו שצריך, יש לי מוטיבציה, היא מתגברת ואני ממשיך. אני הולך קדימה.
המוטיבציה נשמרת כשהדברים מסתדרים באופן בו ציפינו שהם יסתדרו.

אני רוצה להדגיש שוב – שימו לב מוטיבציה זה בעצם סוג של רגש, סוג של תחושה, תערובת של רגשות.  

כל הרגשות שלנו מקורם במחשבות או אמונות. תפיסות עולם שיש לנו מאחורי הדברים. כשאנחנו רוצים לרדת במשקל ההתייחסות שלנו לתוצאה המיידית יכולה להיות מאוד מטעה אנחנו צריכים להסתכל על התמונה בצורה קצת יותר רחבה ולאסוף את האינפורמציה מכל מה שאנחנו רואים בשטח. אנחנו עולים על המשקל אחרי שבוע של מאבק ורואים שהוא עלה. אנחנו רואים בזה כשלון. במקום להתייחס לעשייה החיובית שלנו במשך השבוע, אנחנו מתייחסים רק למשקל, למספר, לתוצאה. המסקנה היא שזה זה לא עובד והתוצאה היא ירידה במוטיבציה.


בואו נדבר רגע על מתי נשברת לנו המוטיבציה.
זה קורה לנו כמעט בכל תחום בחיים אבל בעיקר בתהליכי ירידה במשקל. אנחנו לא מנוסים, אנחנו לא יודעים בדיוק איך זה עובד, אנחנו לא מכירים את הגוף שלנו מספיק טוב. לא מבינים מתי ואיך לגרום לו לרדת במשקל. ברוב המקרים תחילת התהליך לא נעימה ומלווה בסוג של מאבק או סבל. אז אנחנו מסתכלים מיד על התוצאות. אנחנו רוצים לדעת שיש סיבה לסבל. שהמאבק שווה משהו. אנחנו רוצים לראות תוצאות בטווח המיידי אנחנו לא מכירים מספיק את הגוף שלנו ואיך הוא מתנהג. כשזה לא עובד כמו שאנחנו חושבים שזה צריך לעבוד אנחנו נבהלים. המוטיבציה שלנו מתחילה להישחק. כשהתוצאות לא בדיוק כמו שרצינו המוטיבציה ממשיכה להישחק עד שאנחנו מפסיקים את התהליך.
שימו לב כשהדברים לא מסתדרים בדרך בה אנחנו חשבנו שהם אמורים להסתדר, אנחנו נבהלים.
יש לנו ממש תחושה לא נעימה בגוף. זה השלב שבו המוטיבציה שלנו מתחילה להישחק.

את רוב הדברים החדשים שאנחנו עושים אנחנו מתחילים עם הרבה אנרגיה ועם מוטיבציה. כשאנחנו יוצאים לדרך ארוכה לפעמים היא ישרה ולפעמים מלאה במכשולים. דברים קורים בדרך חלקם מוצלחים יותר וחלקם פחות מוצלחים. אנחנו מתחילים לשפוט את מה שקורה. באופן טבעי אנחנו מתמקדים בדברים השליליים. הדברים הלא טובים שקרו נכנסים לנו לנשמה, מערערים לנו את הביטחון. אנחנו מסתכלים, בוחנים את מה שקרה והמוטיבציה שלנו לאט לאט מתחילה להיסדק. כל המחשבות שלנו והאמונות השליליות שצברנו במשך השנים מתחילים לעלות. רעיונות, תפיסת עולם, לגבי כל מיני תהליכים וכל מיני דברים שאנחנו רוצים להשיג. חלק מהאמונות הללו מלוות אותנו עוד מילדות. אבל בעיקר אלו שקשורות לגוף שלנו ולירידה במשקל. באים ועולים כל הדברים השליליים. עולים לנו בבת אחת ומציפים אותנו. בשלב הזה התסכול גובר ואנחנו מפסיקים את התהליך. התחלנו עם תחושה חזקה של מוטיבציה ותחושה של חשק לעשות דברים. לאט לאט הרגשות השליליים מתחילים לעלות ולהציף אותנו. המוטיבציה יורדת עד שאנחנו מפסיקים.

לכל מערך האמונות, הרעיונות, המחשבות האלה. לכל תפיסות העולם שאנחנו צברנו במשך השנים אני קורא אמונות מגבילות. מגבילות במובן שהן עוצרות אותנו מלהשיג את המטרות שאנחנו רוצים להשיג. חוסמות את הדרך אל המטרה אותה אנחנו רוצים. הן מהוות מכשולים שחוסמים אותנו בכל שלב בכל דרך שאנחנו רוצים להשיג משהו חדש.

אז מה אפשר לעשות?

איך שומרים?

איך מגבירים את המוטיבציה?

אנחנו רוצים להתמודד עם האמונות המגבילות שלנו.
ראשית אני רוצה להדגיש שההתמודדות הזאת עם אמונות מגבילות היא חלק מרכזי מתהליך הליווי שאנחנו עושים עם אנשים, תהליכי ליווי לירידה במשקל. כמו כן זה החלק הבלעדי שאנחנו מתעסקים בו בסדנת הסוויץ' בראש. אפשר למצוא פרטים על שני אלה באתר האינטרנט שלנו.

אחד הטריקים הכי טובים כדי לבחון את המחשבות והאמונות שלנו הוא כל כך פשוט שאנחנו לא משתמשים בו. זה בעצם לשבת ולכתוב. אנחנו רוצים לקחת את עצמנו רגע הצידה לפני שאנחנו בוחנים את מה שעובר לנו בראש. רגע הצידה לשבת ולכתוב. כמו פעם עם דף ועט. לא להקיש על המקלדת או בווטסאפ. ממש לכתוב מה עובר לנו בראש. ברגע שאנחנו כותבים קורה לנו דבר שאני קורא לו "לתפוס את עמדת המשקיף" – אנחנו מסתכלים על עצמנו מהצד. מחקרים מדעיים מראים שכשאנחנו כותבים אנחנו ממש משתמשים בחלק אחר של המוח. כשאנחנו יושבים וכותבים עולות לנו מחשבות. אנחנו מצליחים להעלות את המחשבות ולהסתכל מהצד מה מרכיב את החשיבה שלנו. אנחנו מצליחים להתבונן על כל הדברים שעוברים לנו בראש:
כשאנחנו ניגשים למקרר.דיאטה, ירידה במשקל
כשאנחנו חושבים על משהו טעים.
הדבר שעובר לנו בראש כשאנחנו אוכלים אוכל בריא.
הדבר שעובר לנו בראש כשאנחנו אוכלים אוכל מושחת.
כשאנחנו יוצאים לפעילות גופנית.
כשאנחנו יוצאים להליכה לריצה כשאנחנו הולכים לחדר כושר.
כל הדברים האלה שעוברים לנו בראש כשאנחנו מרגישים רעבים.
אם אנחנו משועממים.
בכל האירועים האלה של החיים אנחנו רוצים לבחון מה עובר לנו בראש. בכל השלבים האלה אנחנו רוצים לבחון את האמונות המגבילות, המחשבות האלה שמעכבות אותנו. אנחנו רוצים להבין אותן, להפוך אותן למודעות כדי לחזק ולשחרר את המוטיבציה שלנו ולהגדיל אותה.

ברגע שאנחנו משנים או מסירים איזה שהן אמונות כאלה המוטיבציה שלנו עולה. אנחנו גם מרגישים איזושהי תחושה של הקלה. כל זה מתחיל בלאבחן ולמצוא את המחשבות האלה, לשים עליהן את האצבע. בגלל שלמחשבות האלה והאמונות האלה יש חלק מאוד מרכזי בהצלחה שלנו, אנחנו רוצים לבחון אותן. אנחנו רוצים קודם כל לדעת מאיפה הן באות, מי הן, איזה רעיונות עוברים לנו בראש. לא תמיד אנחנו מודעים אליהם. לא תמיד הם נמצאים אצלנו בראש המחשבה, במודעות. אנחנו הרבה פעמים מאמינים בהם כל כך הרבה שנים שאנחנו לא שמים לב. אנחנו חושבים שזה חלק מהמציאות. אנחנו בטוחים שזו האמת וקשה לנו להבין שאלו האמונות המגבילות שלנו.

סדנת הסוויץ' בראש

מאמונות מגבילות למחשבות מקדמות
לפרטים נוספים

דרך טובה ללבות את המוטיבציה שלנו היא לשאול את עצמנו את השאלה הכללית למה?
מה הסיבה שאני עושה את הדברים?
מה הסיבה שאני רוצה לעשות?
מה הרעיון שעומד מאחורי זה?

כמו שאתם מכירים את החיים לכל אחד יש את הסיבות שלו. אז דברים כמו:
להוריד את החולצה בים,
להרגיש בנוח עם הגוף שלי,
לרדת במשקל ולהיות חתיכה,
להיות יפה,
אני רוצה למצוא בן או בת זוג
אני רוצה להרגיש יותר נוח וקליל עם הגוף שלי
אני רוצה לשפר את הכושר הגופני שלי
לשפר מדדי בריאות
להרגיש שאני בריא
שאני שולט בבריאות שלי.

כל מיני רעיונות כאלה שהם אינדיבידואליים ולכל אחד יש יותר מאחד כזה.
אז מה שמשותף לכולנו זה הצורך להרגיש או לאהוב את הגוף שלנו. להרגיש איתו בנוח. להרגיש יכול ושווה.

הדרך הנכונה לעשות את זה היא ללמוד איך להצליח לשמור ולהחזיק בחזון שלנו. הכוונה לויז'ן שלנו לגבי מה שאנחנו רוצים להיות. במי שאנחנו רוצים להיות. בדברים שאנחנו רוצים להצליח בהם. ללמוד לשמור על זה ולהחזיק את זה, כאן נמצא המפתח לשימור המוטיבציה לטווח הארוך.

אם אני נצמד לקיים ולמה שהיה אני לא אצליח לשנות. אם אני רוצה לשמור על המוטיבציה שלי אני לא יכול להסתכל אך ורק על מה שעכשיו ולהיצמד לתוצאות. אם אני רוצה לעשות שינוי אני לא יכול להסתמך רק על מה שהיה. אם אני רוצה לחדש אני מוכרח לעשות דברים חדשים, לנסות, להתנסות, לבדוק. יש לנו נטייה טבעית להסתכל על החיים שלנו, להסתכל על התוצאות, ולבחון אותם, ולהניח שמה שהיה הוא מה שיהיה. אפילו אפשר להגיד את זה יותר חזק – מה שהיה הוא מה שאפשר. אתם מבינים שאם אני רוצה לעשות משהו חדש אני לא יכול להסתמך רק על מה שהיה.

אנחנו רוצים לצייר לעצמנו את האני החדש הזה שאנחנו נהיה בסוף התהליך – האני היכול! אנחנו רוצים לדעת שאנחנו נמצא את הדרך להגיע אליו. אנחנו ננסה דברים, אנחנו נטעה, אנחנו נתקן, אולי אפילו נפילות קטנות בדרך אבל בסוף אנחנו רוצים לדעת שאנחנו נמצא את הדרך ונגיע למקום הזה.

אנחנו רוצים לזכור שבתור בני אדם אנחנו ממש בנויים להיות לפעמים מתוסכלים באמצע הדרך. אם אנחנו לא נהיה מתוסכלים אז אנחנו לא נרצה יותר אנחנו לא נשאף לעוד. אנחנו בנויים ככה שכל הזמן אנחנו נשאף לעוד וחלק מזה זה להיות לפעמים מתוסכל. אם בכל פעם שאנחנו מתוסכלים אנחנו נרד במוטיבציה אז נגזר עלינו להיות כל הזמן במוטיבציה נמוכה.

יש עוד שיטות לליבוי והגברת המוטיבציה ואני בטוח שלכם יש גם כן כל מיני רעיונות. אז אני אשמח מאוד אם תשתפו אותנו בתגובות לסרטון. תלמדו אותנו דברים חדשים איך אפשר להגביר את המוטיבציה שלנו לשמור עליה. שתפו אותי בטריקים שיש לכם.

בסרטון הזה דיברתי בקצרה על חלק מהדברים שאנחנו עושים את תהליכי הליווי שלנו התהליכים מאוד משמעותיים ויכולים לשנות את ההצלחה של תהליכי ירידה במשקל. יותר מזה אני אגיד יכולים לשנות לכם את החיים!
אתם מוזמנים לשתף את המאמר הזה עם חברים שיגידו לכם תודה. אני יגיד לכם תודה אם תצפו גם בסרטון, תתנו לנו לייק על הסרטון, ותרשמו גם כמנויים לערוץ שלנו. ככה אתם תוכלו להישאר מעודכנים בכל דבר חדש שאנחנו מוציאים.

לסיום זוכרים כל אחד יכול למצוא את הדרך שלו לירידה במשקל

בהצלחה

ספר הטיפים במתנה

מקבלים עותק דיגיטלי של ספר הטיפים המלא, לאימייל, עכשיו.

* שדה נדרש
אישור

יותר ממאה טיפים, לירידה במשקל ואורח חיים בריא, רובם מגובים במחקר מדעי וחלקם יכולים ממש לשנות את חייך.